maanantai 11. tammikuuta 2016

Pientä pintaremonttia hiukan pienemmässä mittakaavassa


Ostin jo jonkin aikaa sitten kirpputorilta vanhan nukkekodin. Vähäsen sotkuinen ja suttuinen tuo oli, mutta juuri sen näköinen, että pienellä tuunauksella siitä saisi kivan. 

Harmittaa kun aloin kovan kiireen kanssa tuunaukset heti kun olin saanut tytön nukkumaan, ja siinä tohinassa unohdin ottaa kuvat miltä nukkekoti ensin näytti. Noh, tässä sitten hiukan jo irroteltu kattoa ja kaiteita... Ja jo vähäsen maalisutiakin näytetty...




Maalaamisurakan jälkeen alkoi liisteröintiurakka. Ja liimausurakka. Seiniin tapetteja, ja lattiaan lautaparkettia, lankkulattiaa terassille, lautaverhoilua ulkoseiniin, paalukattoa ja sementtistä kivijalkaa... Verhoja, mattoja... 



Päätin tehdä kaikista alakerran seinistä sinisiä, ja yläkerran seiniin päädyin valitsemaan erilaiset vaaleanpunaiset tapetit. Yhden yläkerran seinistä maalasin valkoiseksi. 



Kaikki jalka- kulma- ja kattolistat halusin valkoisiksi, samoin rappuset ja verholaudat. (Verhoja ja mitään lautoja ei siis ensin ollut lainkaan, mutta halusin sellaiset tehdä, koska mielestäni ne antaa kivan lisän valmiissa leikkimökissä.)






Kaiteiden ja katoksen virittely takaisin paikoilleen oli melkoinen haaste, 
mutta siitä selvittiin. Kiitos maalarinteipin.



Myös avattavan katon kiinnittäminen ja liimauksien pitävyyden varmistelu vaati hiukan apuja.
Halkolaatikon hyöty nousi uusiin sfääreihin.



Tuollainen siitä sitten tuli. Ihanaa kun se nyt muutaman pitkään valvotun illan jälkeen on lopultakin valmis, ja siitä vieläpä tuli mielestäni niin herttaisen näköinen, että olen tosi tyytyväinen.











En tiedä kiinnostaako pikkuneitiä välttämättä ikinä mitkään nukkekotileikit, mutta tämä oli niin kiva ja ihana pieni tuunausprojekti, että ainakin itselle jäi hyvä mieli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti