lauantai 2. tammikuuta 2016

Tapaus piilotettu tissi jota käytettiin alkuperäiseen tarkoitukseensa

Hohhoijaa vaan.

En yleensä viitsi reagoida ihmisten kohkauksiin, tehkööt kukin mitä parhaaksi näkee satuttamatta toisia. Itseänikin kohtaan luotu mielipide ja näkemys asioistani ilman minkäänasteista tietoa todellisesta arjestani, tai keskeyttämättä kuunteleminen kun koitan sitä selvittää, saa puolestani jäädä kyseisen ihmisen näkemykseksi. En koe minkäänasteista tarvetta kertoa asioistani, tai olla missään yhteyksissä, en kaipaa sellaista negatiivisuutta elämääni. 

Tosiaan koskaan aiemmin en ole kokenut mistään asiasta someraivoa, tai sellaiseen omalla julkaisullani osallistunut, mutta tänään aamulla meillä muiden vielä nukkuessa selasin uutisia puhelimestani, ja jokin osui suoraan kiukkusuoneen.Tähän someraivoon on helppo yhtyä ja tämän asian vuoksi julkaisin itsekin omassa instagramissani kuvan ja nyt kirjoitan tätä. 

Stylisti Teri Niitti oli Finnairin lennolla napannut salaa kuvan lastaan imettävästä äidistä, ja julkaissut sen saatesanoilla; "I know I am going to raise hell with this post but would it be too much to ask for mothers breastfeeding in public to cover the activity with a scarf?" ("Tiedän, että tästä päivityksestä lähtee helvetti valloilleen, mutta olisiko liikaa vaadittu, jos imettävät äidit peittäisivät huivilla toimenpiteen tehdessään sen julkisessa tilassa?") 

Hashtageissa hänellä oli muiden muassa "decency" jonka suomenkielinen merkitys on säädyllisyys. Julkisesti homo mies, jonka omissa julkaisemissa kuvissa on paljasta pintaa ja rintaa, näkyy nänniä ja karvoitusta alapäästä, siihen hän sitten sujuvasti seuraavaksi julkaisemaan tunnistettavaa kuvaa lastaan syöttävästä äidistä, jossa vauvan pää ja imetyspaita peittää kaiken mitä äiti ei halua ulkopuolisille vilahtavan, ja siihen sitten paheksuvaa kirjoitusta oheen. 

Itse en viitsi tähän laittaa mukaan tuota kyseistä kuvaa imettävästä äidistä, (puhumattakaan Teri Niitin kuvakavalkadin satoa) mutta silmiini osunut jokainen muu kuvan eteenpäin jakanut oli peittänyt kuvasta henkilöiden kasvot. Jep jep.

Kuvan äiti tekee varmasti kaikkensa jotta vauvan olisi hyvä ja turvallinen olla, ja jottei vauva alkaisi itkeä ja sillätavoin häiritsisi muita matkustajia. Luulisin, että vauvan itku saattaisi useampaa matkustajaa haitata ja ärsyttää, kuin hiljainen syöttäminen. Ehkäpä Teri Niitin kannattaisi verhota huivilla omat silmänsä, eikä kyylätä lastaan imettäviä äitejä... 

Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus syödä, ja jokaisella äidillä ruokkia lastaan. En edes viitsi kirjoittaa siitä miten suurta kipua sekin voi aiheuttaa, ja miten raskasta se voi olla, puhumattakaan rintatulehduksien ja maitorakkuloiden mukanaan tuomista tuskista, enkä haluaisi vetää äitikorttia tähän, mutta ehkä tämä on yksi niistä asioista joista pitäisi olla hissukseen mikäli itsellä ei ole minkäänasteista kokemusta asiasta...

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! Itselläni ei ole lapsia mutta ihmettelen miten vielä vuonna 2016 joku voi ajatella noin, että naiset muka ei saisi imettää vauvojaan julkisesti. Onhan tuokin tapa saada nimensä julkisuuteen nyt kaikki tietää ketä on Teri Niitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu en tiedä oliko Terin tarkoitus vain kohahduttaa ja saada nimensä otsikoihin, vai oliko tuo vai ajattelemattomuudesta seurannut aivopieru. Joka tapauksessa teko oli kuvan äitiä kohtaan todella törkeä, olkoonkin julki-imetyksestä ketä hyvänsä mitä mieltä tahansa.

      Poista