maanantai 25. huhtikuuta 2016

Muutoksen tuulet yltyivät melkoiseksi myrskyksi


Olemme taas ahkeroineet alakerrassa isimiehen kanssa. Viime aikoina on hetkittäin tullut jo vähän uupunutkin olo, kun urakkaa vain tuntuu olevan niin valtavasti, ja kuitenkaan siihen liikenevää aikaa ei kovin usein löydy. (Saattaa toki olla, että migreeni on osaltaan vaikuttanut vireystason laskuun) Mummi on taas mahdollistanut remonttimme jatkumisen hoitamalla touhuhäärää, viimeksi eilen. Ilman mummin apua siellä olisi alakerta edelleen saman näköisenä kuin tänne muuttassamme.

Piti oikein itsekin hakea pari vanhempaa kuvaa verrokiksi. 

Tässä ensin tulevasta työhuoneesta. 

Sama tuleva työhuone samasta suunnasta kuvattuna hiukan myöhemmin.



Touhuhäärättären tulevasta leikkihuoneesta

Sama leikkihuone samasta suunnasta kuvattuna.



Nykyisellään näissä kahdessa huoneessa on päästy sisustuksellisesti jo melkoisesti eteenpäin näistä kuvista. Kuitenkin lattioilla on kaikkea ylimääräistä laatikkoa ja pussia täynnä rompetta hakemassa paikkaansa. Lähinnä odottelemassa jotakin seinään ilmestyvää hyllyä johon saa sitten loppusijoituspaikkansa. :)


Melkoinen muutos tuolla on kyllä jo nyt aikaansaatu!
Ja edelleen on Muljaukset kovasti kesken, yksi huone kokonaan aloittamatta. 
(Tai no, kolme muuta sen lisäksi, mutta niitä ei ole tässä vaiheessa 
tarkoituskaan ottaa työn alle. Katsellaan sitten joskus myöhemmin.)


Lattiat me laitoimme uuteen uskoon, tässä muutama kuva siitä vaiheesta.

 

 



Kuivumisien jälkeen maalikerroksia.

 




Siinä vaiheessa kun saimme matot lattioille, alkoi tila tuntua jo paljon kotoisammalta, ja kieltämättä koko projekti siltä, että siitä todella tulee valmistakin jossakin vaiheessa. Huonekaluja paikoilleen ja tavaroiden läpikäymistä ja paikoilleen laittelua. Sitä sarkaa riittääkin kynnettäväksi, mutta mikäs siinä, se on mielestäni ihan mukavaa puuhaa, olettaen että kaikelle on oma paikkansa. Tässä vaiheessa kylläkin joitakin säilytykseen jätettyjä tavaralaatikoita on ollut turhauttavaa käydä läpi, kun niille tavaroille ei ole vielä mitään paikkaa. Onneksi nyt parhaillaan on työn alla vanhasta perunakellarista vaate-/varastohuone, niin saamme tilan johon voin pakata kaappeihin ja hyllyihin ainakin osan noista tavaroista.

Huonekaluja meillä riittää sen verran, että saamme kalustettua niillä alakerrankin, eikä niitä ole hankintalistalla, lukuunottamatta leikkikeittiötä touhuhäärättärelle. Ja ehkä jotakin lapsen pöytää ja tuoleja. Lisäksi saattaisin haluta sohvan tai ainakin jonkun vierassängyn tai minkälie patjasysteemin yhteen tiettyyn kohtaan... Mutta katsotaan nyt kun kaikki löytää oman paikkansa, mahtaako tuntua silloin enää siltä, että sohva olisi hyvä idea. :)



Ikkunat on myös odottelemassa maalipintoja ja osittain karmien uusimista.
Ja vuorilautoja. Ja ehkäpä mahdollisesti verhojakin.
Kuitenkaan en malttanut olla hiukan laittelematta sisustusjuttuja ikkunoille.







Aika rajua tää remppaaminen on hetkittäin ollu, mutta kyllä mein alakerrasta tulee niin hieno, 
että se on varmasti sen vaivan arvoinen! Sitten voi hymyssä suin katsoa näitä kuvia remontin tuiskeesta, (kuten esim. tuo allaoleva tiililäjä joka revittiin tulevan vaatehuoneen seinistä) ja muistella sitä kaikkea siivoamista ja maalaamista ja lattioiden valamisia ja mitälie eri työvaiheita. Sitten voikin katsella vain tyytyväisenä ympärilleen valmista oleskelutilaa ja huokaista onnesta. 
Sitä(kin) hetkeä odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti