perjantai 28. heinäkuuta 2017

Leffahuoneessa mööpelit pyöri ympyrää...


Leffahuoneen sisustus osottautui hieman haasteelliseksi. Mitään uusia huonekaluja emme sinne siis hankkineet, niitä oli valmiiksi jo siinä määrin, että millekään ei oikein tuntunut olevan tarvetta. 
Noh, kahden sohvan ja muutamien emännän epämääräisten sisustussysteemien mahduttaminen tuohon tilaan siistin ja fiksun näköisesti vaati pientä karuselli-tyyppistä pyöritystä.

Toisella laidalla huoneen pitkää sivua on patteri, ja toisella sitten se virittelemämme kuvatapetti.
Toinen sohvista on niin iso, että se juuri ja juuri mahtuu huoneeseen poikittain. Emme halunneet laittaa sitä poikittain huoneen etuosaan, koska tahdoimme että huoneeseen pääsisi kulkemaan kummastakin päädystä. Niinpä sitten pienempi musta sohva sai paikkansa huoneen etuosasta poikittain, tukkimatta kulkua huoneeseen siitä vierestä. Emme olleet oikein innostuneita sijoittamaan suurta harmaata sohvaa patterin eteen, joten laitimme sen tapettiseinän puolelle.



 Aikamme siinä sitä huoneen sisustusta katseltuamme jäimme harmittelemaan kun niin iso osa tapetin kuvasta peittyy sohvan taa. Eikus pyörittämään! Harmaa sohva patterin eteen! Sitten pitikin musta sohva siirtää pääty vasten toista seinää, muuten olisi mustalla sohvalla leffan seuraaminen ollut vähän  kuin leffateatterissa sen koripalloilijan takana, harmaa sohva ja siinä istuvat olisivat olleet edessä ja peittäneet valkokankaan.

Samasta suuntaa kuvattuna kuin ylempi, eri seinältä vain.

Vastakkaisesta suunnasta kuvattuna kuin ylempi.



Niiiiiin. Kyllähän se kuvatapetti nyt näkyy paljon kivammin, mutta voi pläääh... Ei vaan tunnu enää yhtään hyvältä idealta tämä... Patterin eteen jyrätty sohva vei huoneesta enemmän tilaa. Lisäksi nyt huoneeseen ei päässyt suoraan vaan piti kiertää sen mustan sohvan toiselta puolelta, kaminan ohitse. Vilkkaan Touhuhäärättären kanssa tämä tuntui olevan ehdottomasti vaihtoehto EI, vaikka suoja kaminan eteen laitetaankin. Jotenkin alkoi tuntua että se alkuperäinen viritys oli sittenkin kaikkein parhain. Pyöriteltiin kaikki takaisin, ja siinä ne ovat nyt sitten jököttäneet aloillaan siitä asti.







Ne emännän epämääräiset sisustussysteemit vielä hetkittäin hiukan kuljeskelevat ja vaihtelevat paikkojaan keskenään, mutta melko hyvin tuntuvat nekin jo asettuneen aloilleen.











Nyt olisi vielä edessä se kaminan asennus, sähkökaapelin koteloiminen, listojen laittaminen, sähköjen kytkentä, lamppujen asentaminen, ikkunalistojen laitto ja mahdollisesti pimennys- tai muiden verhojen laittaminen. Sitten on lopultakin alakerta tuolta osin valmiina.


Niin juu!
Mainitsin edellisessä postauksessa siitä maalausurakasta.
Juu-u.
Se patteriseinähän maalattiin ensin raidalliseksi.
Sitten todettiin ettei kuitenkaan, ja maalattiin valkoisella yli.
Kolmeen kertaan ennen kuin saatiin tasaisen sävyiseksi...
No, onpahan nyt sitten maalisutia heiluteltu oikein urakalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti