torstai 4. joulukuuta 2014

Herkkumielihalu


Oon yrittäny pitää tän vauvamaha-ajan melkolailla kohtuutta kaikessa herkuttelussa ja syödä muutenki terveellisesti (niinkun nyt yleensäkin), mutta välillä tulee semmonen PAKKO-SAADA-JOTAI-HYVÄÄ-fiilis. Selailin siinä sit nettiä ja poukkoilin eri blogeja läpi, kunnes löyty kivan olonen blogi, ja sieltä sitte helppo ohje suklaakekseille, ja vielä muutamia kuvia herauttaan veden kielelle. Eihän mulle jääny mitää muuta vaihtoehtoo ku leipasta muutamat keksit!

Eli ohje on Millalta lainattu, kotikuusenalla-blogista. Milla on myöski postannu ihania kirjoneule-ohjeita, mm. poro-sukkiin ja erilaisia pöllö-kuvioita, lapasiinki löytyy ohjetta.

Mutta mutta; keksejä oli saatava! :D


Suklaakeksit

250g voita
2dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2 munaa
7dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
300g suklaata

Vatkaa voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen, ja vatkaa kunnolla kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää niitä vähän kerrallaan seokseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, ja lisää taikinaan kun puolet jauhoista on lisätty.

Taikinan voi laittaa halutessaan joksikin aikaa jääkaappiin jähmettymään.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja, litistä ne ja asettele leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia, keksien koosta riippuen.
Annoksesta tulee noin kolme pellillistä keksejä.


Olin niin tohkeissani näistä kekseistä, etten muistanut tuoda kaupasta kun suklaata, fariinisokeri unohtui. No, korvasin tuon 1,5dl fariinisokeria laittamalla 1dl tavallista sokeria, ja 1/4dl siirappia.






Ja näin siinä sitten kävi kun en jättänyt riittävästi tursuvaraa, taikina oli varmaan vetelämpää sorttia sen siirapin vuoksi... Eh... :D




Hyviä näistä kuitenkin tuli, ja piti äkkiä pakata kolme pientä rasiallista pakastimeen, ennen kuin kaikki on jo syöty. :)





Ekan erän jälkeen muistin ostaa fariinisokeriakin, ja pääsin testailemaan keksien tekoa ihan rehellisillä oikeilla aineilla. :)



Ja kun kerran oikein villille päälle satuin, niin päätin tehdä tuplamäärän taikinaa! Olihan ne munat melkein piakkoin kohta sitäpaitsi menossa vanhoiksi. HA, mikä ihana tekosyy!




Villisti myös valitsin valkosuklaata normi-maitosuklaan kanssa. :)



Aineet valmiina, sohellus voi alkaa!




Litatut raakileet odottelemassa uunia...



...ja pintarusketusta hankkimassa käyneet keksit.



Tällä kertaa ei tursunnut ollenkaan siinä määrin kun siirappitaikinalla leivotut... :D




Hyvin kelpasi kummankin taikinan tekeleet, ja vielä sentään on jonkin verran jäljelläkin. 
Tosin, ei varmaan kovin kauaa, kun isäntäväki käy kilpaa ahmimassa... :D


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! :) Meinasin itsekin tehdä tänään keskejä lisää joulua varten, pitäisiköhän minunkin kokeilla tuota valkosuklaata, hmm....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos Milla! Koita ihmeessä laittaa osa suklaasta valkosena! Vois tehä kyl niinki et laittas kaiken suklaan valkosta... Yks ystävä maisto näitä ja kauheesti kehu, ja sit kysy mitä niis on, ni ku kerroin et iha suklaakeksejä ovat, nii hän kyseli et eikö niissä o mitää marjaa joukossa, et ihan tuli joteki semmoi maku. En si tiedä oisko se voinu olla se valkosuklaa just mikä siihe anto semmose vaikutelma. Enivei, tuli kauhee mielihalu kokeilla tota reseptiä myöski nii, et siihe laittas hippase jotai marjaa joukkoo. :D Saas nähä mitä sörsselisoppaa seuraava taikinaerä sit on... ;D

      Poista