lauantai 27. joulukuuta 2014

Ihana sadevesisuihku


No nyt! Meillä pääsee suihkuun kotona, eikä tarvii ramppaa vanhempien luo suihkutteleen. Remppasedät kävi ennen joulua laittelemassa jotai muoviputkia/-letkuja, jotka sitte myöhemmi siis vaihdetaa pysyvii, mut tää o ny tämmöi väliaikaisratkasu. 

Ei o enää pahasti kesken! Kodinhoitohuoneessa pitää vielä kitata ja maalata, ja sitte saa vetää vesiputket sun muut systeemit. Pöytätaso ja lavuaari (+hana) sinne myös viritellään, ja kattopaneeli ja -listat, kuten myös suihkuhuoneen puolelle. Nii joo ja ovi suihkun ja pukkarin välille. :) En muista oliko vielä jotai muutaki mitä siinä piti laitella ja tehdä, mutta tuossa kai nuo suurimmat ja tärkeimmät.

Me ostettiin tuommonen sadevesisuihku, ja ollaan kyl tykätty kovasti. Lisäks siis on tuo käsikäyttönen tavallinen suihku, jossa on muutama erilainen säädettävä toiminto. Jotai hierovaa suihkua ja sumusuihkua, ties mitä. :) Hyvin toimii. 




Voi mite mä odota että saa pesukonee paikoillee ja saa alkaa käydä läpi vauvan vaatteita ja lakanoita sun muita! Me ollaan tähän asti pyykätty vallan mun vanhempien luona, enkä o viittiny mitää vauvan juttuja pestä vielä, laittelen tässä kotona sitte ku ne saa suoraa telineeltä viikkailla kaappeihin ja hoitopöydän laatikoihin ja sänkyyn.

Mä nappasin tämmösen lähikuvan tuosta shampoopullokolosta, tykkään siitä ihan hirmusti! Kiva ku ei tarvii viritellä mitää erillistä telinettä, tai kyykkiä lattialta kaikkia puteleita.




Heräsin taas parin tunnin unien jälkeen kun pää jyskytteli niin ettei nukkumisesta tullu enää mitää. Välillä sujuu hiukan paremmin nää nukkumiset, mutta useimmiten se nukkuaika jää kovin lyhyeks. Päivisin koitan ottaa päiväunia, mutta eipä sekään migreenin vuoks onnistu kovinkaan usein.

Nyt alkaa olla raskaus jo sen verran loppusuoralla, et kaikki mahdollinen "raskausoire" on tavottanu. Sentää ei mitää myrkytystä o tullu ainakaa vielä! Rautakuurille jouduin ku veri oli nii huono, ja nyt on tablettien vuoks sitte mahakipuja. Ja vaihdoin jo siis kertaalleen uusiin tabletteihin, mutta eipä ollu mitään hyötyä. Verenpaine oli kans koholla. Ja jalat nii turvoksissa ettei nilkoista erotu luut. Maha alkaa olla nii piukeella ja kireellä, et välillä vauvan venytellessä tuntuu ku hän sinkasis ittensä siitä mahanahkojen läpi maailmaan. Kiristää mut vielä vaa venyy. Arpia on tullu hiukan, ahkerasta rasvailusta huolimatta. Selkä on ollu myös melko kovilla, onneks sain serkulta lainaan tukivyön, se on aika hyvin auttanu. Liitoskivut o välillä ollu nii rajuja et kävely ja istuunmeno/nousu on ollu melko tuskaa. Suonenvedot ja krampit kans herättelee välillä öisinki. Pahoinvointia on ollu edelleen sillon tällön, tasasesti koko raskausajan.

Vauva on onneks mun migreenikaatumisista huolimatta kunnossa ja voi hyvin. Kovin aktiivinen kaveri tuntuu olevan, ei enää mahdu potkimaan, mutta muljaa ja mutkeltaa kaiken aikaa. Reagoi hauskasti ääneen kun isi juttelee hälle, varsinkin silloin kun isi laittaa päänsä vatsalleni, heti vauva tölmii häntä poskeen. :) Myös vanhempieni koiran haukuntaan on reagoitu liikkumalla. Välillä vauva sentään malttaa pitää taukoa ja nukkuukin.

En tiedä mikä mahtaa olla mun ympärysmitta tätä nykyä, mutta harvassa alkaa olla ne vaatteet joihin mä mahdun. :)


2 kommenttia:

  1. Ihana masu,voi että...sieltä se kohta putkahtaa.
    Kaunista teille tulee ja paljon ootte saanut aikaan,aika moisia työmyyriä ootte.
    Pesuhuoneen hylly on aivan nappi keksintö.
    Onnellista odotuksen loppusuoraa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! :) Melkonen tää pötsi alkaa olla, liikkuminen on jo hiukan haasteellista, puhumattakaa sukkien pukemisesta, saati varpaankynsien leikkaamisesta... Kivut rajottaa melkolailla, mutta onneks on kiltti mies joka auttaa. Paljon on vielä kesken, vauvankin huone, mutta kai se tässä valmistuu. Ja toi suihkun hyllyhommeli on kyllä olu kovasti mein mieleen, ollaan tosi tyytyväisiä. Kiitokset, loppusuora tosiaan, toivottavasti kaikki menee niin hyvin kun vain voi. :) Enää ei tarvii kauaa odottaa että saa kultapiänen syliinsä. <3

      Poista