perjantai 19. joulukuuta 2014

Urakka puolivälissä


Kylppärissä on tapahtunu hurjia! Ny o päästy melkolailla puoliväliin, vielä vesisysteemit ja lattiakaivot + viemäriputket/mikkälie systeemit, nii se alkaa olla siinä. Kodinhoitohuoneesta pitää vielä hiukan kittailla seiniä, ja sitten saa maalata ja vetää putket. Voi että, me saadaan piakkoin pesukone käyttöön! Tähän asti on piinattu pyykkivuorilla mun vanhempia. 

En muista kerroinko jo aiemmin, mutta siis nämä tilat on nyt vaihdettu kolmatta kertaa eri päin. Ensin suihkuhuone on ollut tässä mihin se nytkin tulee, (kuvan etuosan huone) ja sauna tuolla perällä, myöhemmin ne oli jostain syystä remontoitu ja vaihdettu toisin päin. Nyt muljattiin meidän toimesta taas, suihku saunan paikalle, ja entinen suihkuhuone kodinhoitohuoneeksi. Myöhemmin tehdään vielä sauna, mutta nyt sille ei ole niin tarvetta. Sauna siis tullaan laajentamaan kodinhoitohuoneesta seinän läpi autotallin puolelle, siellä riittää tilaa temmeltää. :) 




Laattojen mallien ja värien miettiminen ja valinta oli vaikeaa. Ihan liikaa vaihtoehtoja, jokikistä väriä ja mallia tyrkyllä... Mietittiin, vertailtiin, kierreltiin ja katseltiin, ja lopulta päädyttiin mustaan pintakuvioituun puolikarkeaan 10x10 lattialaattaan, ja valkoiseen kiiltäväpintaiseen 20x40 seinälaattaan. Lisäksi otettiin jonkin verran mustaa valkokuvioitua lasimosaiikkiä, ja muutama harmaa pintakuvioitu 10x10 seinälaatta. Onneksi saatiin kerralla kaikki mitä tarvittiin ja haluttiin. Ai niin, muutamia lasitiiliä ostettiin myös!

Todettiin, että on se väri sitten mikä hyvänsä millä jotakin tehosteraitaa tekee, niin kyllä siihen jonkin ajan jälkeen varmaan alkaa kyllästyä. Koimme mustan, valkoisen ja harmaan "turvallisiksi" vaihtoehdoiksi. Väriähän voi tuoda sitten matoilla ja pyyhkeillä jos siltä tuntuu.


 



Pähkäilyjen jälkeen sain tuon ihanan pesuainepullo-kolon jota kovasti toivoin! Ja oon kyllä hirmu tyytyväinen, nyt ei tarvii viritellä mitää irtotelinettä tohon heilumaan ja tippumaan ja ruostumaan... :)




Niistä lasitiilistä tehtiin tuollainen pieni "seinänjatke" tuohon oviaukkoon, kun päädyimme ratkaisuun jättää oven pois tuosta kohtaa, ei turhaan tukita tilaa ahtaaksi. Ollaan hirmu tyytyväisiä miehen kanssa, ja tähän mennessä käyneet vähät vieraatkin ovat kehuneet. No, tokkopa nuo haukkua olisi kehdanneetkaan. :)





Vauvan huoneessa on kans edistytty, väliseinää ei vielä ole, mutta ikkunaseinä ja päätyseinä sai tapetin, (ja maalin) pintaan. Äiti oli taas ahkeroimassa, ja tapetoi seinät. Valitsimme tälläisen päällemaalattavan kuviotapetin. Kuvissa värit vääristyy, mutta tässä ylemmässä siis vielä maalaamaton valkea pinta.




Ja tässä alemmassa maalattu liila pinta. Kiiltelee vielä kun maali ei ole kuivunut. Raskastahan se oli tuolla hääriä maalitelojen ja jatkovarsien kanssa, mutta sain pitkän päivän jälkeen urakan päätökseen. Maskin läpi on melko raskas hengittää, mutta ilman sitä en olisi voinutkaan mitään tehdä. Kävin aina välillä ulkona haukkaamassa happea.




Nyt olen vanhempien luona evakossa etten altistu itse enkä altista vauvaa noille hajuille. Ihan vesiliukoisia maaleja siis nuo ovat, mutta kyllä niistäkin sen verran hajuja ja mitälie kemikaaleja irtoaa, etten voi nyt olla tuolla kotona niitä hengittelemässä. Sitten alkaakin melkoiset tuulettamiset kun nuo saadaan kuiviksi, ja väliseinä liisteritapetteineen laitettua... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti